2009. július 31., péntek

Natasa & Igor


A mama: Natasa

A papa: Igor




Ugyebár - amíg le nem töröltem - volt régebben egy bejegyzés Igorról és Natasáról, a két baziliszkuszról. Épp akkor alapítottak családot 2. alkalommal. Mint kezdő gazdik lemaradtunk az 1. ilyen eseményről, mire kivettük volna a tojásokat a keltetőbe, addigra kinyiffantak. A 2. időben el lett csípve, keltetőbe keltek, de a kb. 60 keltetési nap alatt szép sorra fejre álltak a tojások, 4 maradt csak a végére a 12-ből, és 2 kelt ki sikeresen. A képeken erről vannak képek. De sajna nem kezdtek el enni, nem tudjuk miért :( Talán a páratartalom, vagy a nem állandó 29 fok..fogalmunk nincs mi miatt.

Kb. 2 hónappal ezelőtt Natasa megint, mint egy jóllakott tehén ült terráriumban, aztán egyszercsak nem.. Elkezdtem óvatosan feltúrni a talajt, de nem találtam tojásokat. 1 hete megint hasas volt Natasa, de most annyira, hogy a tojások szabályosan látszódtak: mint aki dunakavicsokat nyelt :) Egyik nap, mikor a párom hazaért, Natasa hasa lapos volt, így neki állt a terráriumban elültetett növény földjét felásni. 12 szép toját talált.. Aztán valamiért tovább ásott, sokkal-sokkal lentebb és talált 11 nagy, egészségesnek tűnő tojást. Ha túlélték a kalandot, miszerint keltető néklkül kellett cseperedniük a nedves virágföldben, akkor kissé nagyobb szaporulatra számíthatunk, méghozzá a napokban (a régiek dupla akkorák mint a most lerakott tojások, ugyanis nagyjából ennyit nő kikelésig..).

Várunk. Izgi.

4 megjegyzés:

Tiszi írta...

Hűűű anyám! Most már tudom miért nem féltél a bőregértől! :D Gratulálok a szaporulathoz! A két kicsi sorsa mi lett? Nem lehetne bevonni egy állatorvost esetleg?

Frida írta...

Hát nem túl gyakori állat, vita van a tenyésztése felett is, attól kaptunk tanácsot, aki maga is tenyésztő volt, az volt a leghasznosabb. Sajna a két kis dög meghalt.. Na de majd ez a kupac...:)

Bori írta...

nagyon helyesek a bazilikuszaid :) remelem sikerul ezt az almot "felnevelni"!

helen írta...

Hát ezek nem semmik! Irtó érdekes ez az egész, bár gondolom, ti nem hobbiként tekintetek ezekre a kis lábasjószágokra :))