2009. július 10., péntek

Frida Van Helsing


Nem őt vadásztam le, de ugyanilyet..én nem akartam kínozni, hogy grabancon ragadom.. :)


A mai napi kalandom: 2 óra denevérrel való szemezés után felhívott a főnököm felesége (iroda felett laknak a 3-on, legfelül), hogy ő nem meri megfogni, meg nem tudja mit csináljon, kit hívjon. Először megnyugtattam, hogy a párom mindjárt visszaér a városból, majd elintézi. Aztán eszembe jutott, lehet életében nem volt még denevér a kezében..meg amúgy is..

Emlékszem számtalanszor volt hogy általános iskolában a fiúk üvegbe hurcolták be őket biológia órára, na meg heccből is, és tényleg tök nagyokat, nem kis nyamvadékokat...

Azt mondta a főnök felesége: tenyérnyi nagy, most alszik, az ablakban lóg..
A fenevad egy igen álmos gyerek-denevér, közönséges európai faj, azóta hogy bezsuppoltam egy befőttesüvegbe, eléggé virgonc, kis csetlő-botló virgonc jószág, valszeg benézte a hazautat, elnézte a padlásbejáratot. Még itt van az asztalomon, hogy nyápic városi kani munkatársak csodájára járhassanak, utána megy szépen fel a padlásra.

11 megjegyzés:

Tiszi írta...

Hogy te milyen bátor vagy!!! :O Én sikoltva menekültem volna ki a szobából. :D Mármint a főnökasszony helyett. :D És hasonló hangnemben szólítottam volna fel a drága páromat arra, hogy intézkedjen. :D De hogy te még üvegbe is nézegeted... na ez nekem magas. Nőből vagy te egyáltalán? :D

Frida írta...

Höhö..

Vica? Szerinted? Miből vagyok?

Közben elgondolkodtam, mitől is iszonyodok meg, mitől ..mi az, amit nem fogdosnék meg, de talán csak olyan állatokat, ahol reálisan veszélyeztetném az épségemet..de azok be vannak zárva állatkertbe.. :)

Unknown írta...

látnád lácfűrésszel :D:D:D

állatkertbe nincs mind bezárva... elég ha metrózol... :D szerencsére azokat se muszáj fogdosni, és ha mázlista vagy, ők se téged :D:D:D

Hajni, a családban én vagyok a betoji, én aztán mindentől...kbéka, hernyó, pók (ez a top3) és sok hasonló.. ha végiggondolom, csak a 4lábú emlősöktől nem félek... a nagyjától... pontosabban az aprajától :D
ÁÁÁÁ pszihomókus kellene??? melléteszem a tériszonyt, víziszonyt, klausztrofóbiát, hülyeiszonyt (na jó azokat csak simán nem bírom elviselni...) :D:D szép család a mienk :D

Tiszi írta...

Frida! Le a kalapom előtted. Én utoljára 5 évesen fogdostam fura formájú állatokat. :) Pl. gilisztát meg piócát. Aztán egyszer csak elkezdtem félni tőlük. Olyan vagyok mint Vica, csak én a béka helyére a kígyót teszem. :) És ugyanúgy van tériszonyom és klausztrofóbiám is. Na, dicsekvésből ennyi nálam. :D

LAnna írta...

Számomra a legundorítóbb állatok egyike a denevér. Brrrrr! Frida le a sapival hogy begyűjtötted és még nézegeted is! Hogy került szabadlábra egyébként?

Frida írta...

Remélem főnököm nem felejtette el, hogy az irodában van..hihi..remélem péntek este a padláson kötött ki szegényke, vagy valahol vidéken. Ha elfelejtette, akkor holnap reggel lesz egy aszalt denevér a kollegina asztalán..

vezsuzsi írta...

Frida! Épp a minap repült be az erkélyünkre egy denevér! Imádtam és sajnáltam,hogy elrepült aztán. Pont mondtam Ákosnak,hogy nem tudom van-e még ember aki szépnek látja ôket!
Frida asszem egy fából faragtak minket! :)
Holnap megyek állatkertbe megnézni a nagy denevéreket, meg a kaméleonokat,meg a többi szépséget!!!
A tatukat is imádom, Veszprémben van!
Gyôrben pedig van földimalac. Az országban egyedül a gyôri állatkertben lehet ôket megnézni. Muris állatok!!! Nagyok és viccesek!

vezsuzsi írta...

Amúgy asszem bármilyen állatot megfognék én is ,ha nem vad. Kivétel a darázs és a poloska. Persze repült már rám málnapoloska,de önszántamból nem fogdosnám. Nem szeretem a szagot amit kiereszt!
A darázscsípést meg utálom.

Frida írta...

A pálmaházban van kutyafejű denevér..olyanok mint egy csivava..csak lógnak :)

vezsuzsi írta...

Tudom, azért megyek.
De szerintem szebbek,mint egy csivava!!! :D
Már bocsi minden csivava-imádótól.
Az állatkert tervbe volt,de pont a kis denevér miatt eszünkbe jutottak a denevérkutyák.
Ezért ma megyünk. Szabin van Ákos, gyerekek nagyinál.
Így most saját tempóban állatkertezünk,nem pedig a gyerkôcök tempójában!
Így tart tovább!!!!

Amy's írta...

Frida ,most keveredtem ide es olvastam el a kalandod regen a deneverrel.
NAgyon bator vagy mert itt nalunk a deneverek nagy szazaleka magaban hordozza a veszettseget. Egy ici-pici szuri es maris veszelyben az egeszseged es utana honapokig kapod az injekciot a hasadba ami igen fajdalmas.
Barmennyire is helyesnek talalod oker azert en megis azt mondom hogy maskor ne fogd meg a kezeddel a denevereket :)